23. 11. 2014

Zastupitelstvo začalo, pokračovalo a skončilo v poměru 18:16 (Věra Palacká omluvená pro nemoc). V tomto poměru proběhla většina hlasování. Z našich návrhů se na pořad jednání nedostal žádný, ale úspěch je i to, že ty návrhy zazněly, byly vytištěny pro zastupitele, něco málo se k nim diskutovalo a možná se objeví i v tisku. Primátorem se stal pan Pišťák (při zmatcích s hlasováním a s těsnou většinou 18 hlasů) Budiž panu primátorovi ke cti, jeho konstatování, že je si vědom, že opozice zastupuje značnou část občanů.
Stejné vedení

Vedení města tedy zůstalo stejné jako v minulém období. V tomto Změna nenastala. Doufejme, že v dalších věcech nastane, je to záležitost nás všech. Kdykoliv budete něco potřebovat, pište své připomínky na jiri.pospisil@prostejov.eu, zdenek.fiser@prostejov.eu, ivana.hemerkova@prostejov.eu, alena.raskova@prostejov.eu a nově pak jaroslav.slambor@prostejov.eu. Co dělají? Ptejte se jich a zišťujte na www.prostejov.eu.

Dlouho se diskutovalo o nárůstu počtu placených pozic radních a o šestém uvolněném radním Dr. Šlamborovi, který má mít na starosti dotace (součást koaliční dohody). Při daném platu asi 50000 měsíčně a souvisejících nákladech nás bude stát jeho existence hrubým odhadem přibližně milion a půl ročně. Zastupitel má plat 1184 měsíčně, neuvolněný radní asi 3500 měsíčně.

Dotazy a podněty

Jako poslední bod před závěrem byl přidán bod dotazy zastupitelů, protože to je bod, na který mají zastupitelé nárok ze zákona o obcích. Padly dotazy:

1) ke kácení na nám TGM. (na 5 stromů bude správní řízení, smrky padnou automaticky, vánoční smrk z nich nebude).
2) k Jezdeckým kasárnám (bourání se odkládá, zjišťovala se cena demolice ve VŘ, taky 36000 jsme vyplatili komisi za to, že vyhrál návrh architekta Gottwalda).
3) Žaloba Manthellan se nikam nevyvíjí a zastupovat nás bude právník Kotrys z PéVéčka.
4) JUDr. Augustin neměl ani jeden dotaz po 25 letech.
5) Na členy komisí a výborů je potřeba dodat návrhy do 15.11.