2. 8. 2014

Úterní jednání zastupitelstva schválilo další necelý milion na podporu ledního hokeje. Návrh předložil náměstek primátora Jiří Pospíšil (dříve ODS, dnes Pévéčko) až na jednání a byl většinou hlasů schválen. Prostějovským zeleným se ale další peníze do „sportovního průmyslu“ nelíbí.
Velkoplošná obrazovka na zimní stadion byla bez výběrového řízení zakoupena v dubnu, letos bude v součtu stát občany města něco přes 1 800 000 korun. Zároveň bylo uvolněno 650 tisíc na turnikety. „Takové ty stejné, co se začaly po 8 letech kazit v Aquaparku, aby byly prý kompatibilní. Opět bez výběrového řízení a původního záměru v rozpočtu pro letošní rok,“ upozorňuje předseda prostějovské organizace Strany zelených a lídr Změny pro Prostějov pro komunální volby Jan Navrátil.

Paradoxní je rovněž způsob schválení návrhu v době dovolených a jeho předložení až na mimořádném jednání. „Ten materiál mi nebyl na zastupitelstvu vydán, protože byl jen pro zastupitele na počet. S občany se v Prostějově nepočítá. Musíme to změnit,“ vyzval Navrátil.  Odložení na řádné jednání zastupitelstva neprošlo.„Vzpomeňte si na tato čísla, až se budou schvalovat či neschvalovat desítky tisíc na opravu něčeho potřebného, na nějaký kroužek, spolek, prostě na něco, co není sportovní průmysl,“ uzavírá Jan Navrátil (SZ).

Přečtěte si blogový článek Jana Navrátila o dalších financích pro hokej.